ברכות לפרופ' צבי מזא"ה על זכייתו בפרס ישראל בתחום חקר הפיזיקה

פרופ' צבי מזא"ה מהחוג לאסטרופיזיקה בבית הספר לפיזיקה ולאסטרונומיה

ברכות לפרופ' צבי מזא"ה על זכייתו בפרס ישראל בתחום חקר הפיזיקה

פרופ' צבי מזא"ה חוקר כוכבי לכת מחוץ למערכת השמש עוד משנת 1984, כשהרעיון לחפש כוכבי לכת חוץ-שמשיים נחשב אז איזוטרי, ואף גובל במדע בדיוני. הוא היה מהבודדים שהעריכו שייתכן שכוכבי לכת ענקיים עשויים להימצא בקרבה רבה לכוכבי האם שלהם. לאורך הקריירה המחקרית שלו, צבי מזא"ה הוביל לפיתוח של שיטות חישוביות וכלי מחקר מתקדמים של כוכבים כפולים ופלנטות חוץ-שמשיות.

ועדת הפרס ציינה בנימוקיה כי "הסינתזה המתודולוגית של פרופסור מזא"ה הובילה לגילוי פלטנות חוץ-שמשיות תוך פיתוח שיטוח ניתוח, שהפכו לשיטות סטנדרטיות בתחום. עוד ציינה הועדה בנימוקיה כי הישגים אלה מקנים לפרופסור מאז"ה הכרה עולמית כאחד האבות המייסדים של תחום הפלנטות החוץ-שמשיות, הנמצא בחזית המחקר העולמית באסטרופיזיקה.