מרכז לחקר מזג אוויר חללי נפתח באוניברסיטת תל אביב

מזג אוויר חללי – כך משפיעה השמש על חיינו

מרכז לחקר מזג אוויר חללי נפתח באוניברסיטת תל אביב

המרכז לחקר מזג אוויר חללי מוקדש לקידום מחקר והבנה של תנאי מזג האוויר בחלל, על מנת לחזות ולהתמודד טוב יותר עם אירועים מסוכנים שעלולים להשפיע על הטכנולוגיה והתשתיות שלנו.

למרות שהשמש אינה יכולה להשפיע ישירות על כדור הארץ ותושביו, שכן לכוכב הלכת שתי שכבות מגן - המגנטוספירה והאטמוספירה - המונעות מחלקיקים אנרגטיים ומפלזמת רוח השמש להגיע אל הקרקע, הרי ששינויים במזג האוויר בחלל מייצרים השפעות עקיפות רבות על היונוספירה, המגנטוספירה והאטמוספירה, שיכולות לסכן את הטכנולוגיה והחברה.

המרכז לחקר מזג אוויר חללי שלנו מספק מידע על המצב הנוכחי של פעילות השמש, רוח השמש, המגנטוספירה והיונוספירה, הן ברמה הגלובלית והן ברמה המקומית. בנוסף אנו עורכים מחקרים בתחומי הפיזיקה של החלל, הפיזיקה היונוספרית והאטמוספרית. סטודנטים וחוקרים המתעניינים בנושא מוזמנים מוזמנים להצטרף אלינו.

כנסו לאתר המרכז לחקר מזג אוויר חללי וצרו קשר.

חברי הסגל במרכז >