ברכות לחברנו, ד"ר לב אפלבאום על הישגים ראויים לציון בתחום הגאופיזיקה

ד"ר לב אפלבאום נבחר כחבר זר באקדמיה הלאומית למדעים של גאורגיה

ברכות לחברנו, ד"ר לב אפלבאום על הישגים ראויים לציון בתחום הגאופיזיקה

ד"ר לב אפלבאום, עמית מחקר בכיר באוניברסיטת תל אביב, נבחר כחבר זר באקדמיה הלאומית הגיאורגית למדעים במאי 2023. הוא בעל תואר M.Sc. בגיאופיזיקה מאוניברסיטת אזרבייג'ן הממלכתית לנפט ותעשייה ותואר Ph.D. מהמכון לגיאופיזיקה של האקדמיה הגיאורגית למדעים והאקדמיה לכרייה במוסקבה. לב תרם תרומה משמעותית בעיבוד ופרשנות של שדות פוטנציאל גיאופיזיים, במיוחד בסביבות מאתגרות עם מגנטיזציה משופעת, שטח מחוספס ומדיה מורכבת.

המתודולוגיות שלו יושמו בהצלחה בשטחים שונים כגון עיבוד נתונים מגנטי, תרמי וכוח הכבידה, כמו גם שיטת VLF, פוטנציאל עצמי, קיטוב מושרה, שדות פיזואלקטריים והתנגדות. לעבודתו של לב נמצאו יישומים בארכיאולוגיה, גיאופיזיקה סביבתית, מיפוי גיאולוגי-גיאופיזי וחקר מבנים עמוקים. יש לציין שהוא מיפה את אי הרציפות מוהו ואת אי הרציפות קורי של ישראל, יחד עם מפה פליאומגנטית של מזרח הים התיכון.

המתודולוגיות החדשניות שלו, הפרסומים הנרחבים ומחקריו פורצי הדרך זכו להערכה רבה.יתרה מכך, לב קיבל בזכות הישגיו המדעיים את מדליית כריסטיאן הויגנס מהאיחוד האירופי למדעי כדור הארץ וכן תואר של פרופסור כבוד של האוניברסיטה הממלכתית של אזרבייג'ן לנפט ולתעשייה.

אנו מעריכים את תרומתו של לב לקידום תחום הגיאופיזיקה ומברכים אותו מכל הלב.