ברכות לד"ר רעיה סורקין על זכייתה במענק המחקר היוקרתי של האיחוד האירופי (ERC)

ד"ר רעיה סורקין מבית הספר לכימיה

ברכות לד"ר רעיה סורקין על זכייתה במענק המחקר היוקרתי של האיחוד האירופי (ERC)

בית הספר לכימיה מברך את ד"ר רעיה סורקין אשר הצטרפה לביה"ס לכימיה בשנת 2020 על זכייתה במענק המחקר היוקרתי של האיחוד האירופי – ERC.

המענק ניתן למשך חמש שנים, עבור מחקרה העוסק בכימיה ביו-פיזיקלית של ממברנות.

הגוף שלנו מסתמך על שינויים תמידיים בממברנות התאים שלנו על מנת לתפקד, מסבירה ד"ר סורקין. חשיפת מנגנוני השינויים שקורים בממברנת התא חיונית אפוא להבנת תהליכים ביולוגיים כגון הפריה. יחסי הגומלין בין מיקום חלבונים בממברנה, מתח הממברנה והעקמומיות המקומית מכתיבים תהליכים אלה. הפרויקט הזה יעסוק במשפחה של חלבונים הנחוצים להפריה, תקשורת תאית והדבקה על ידי וירוסים. מנגנון פעילותם של חלבונים אלה עדיין לא ידוע וצפוי להיות מושפע ממתח הפנים והעקמומיות.

הגישה הניסיונית הייחודית שלנו תאפשר לנו לשלוט במתח הפנים ובעקמומיות של הממברנות וליצור במעבדה את התנאים המובילים לאיחוי ממברנות ולהיווצרות בועיות המשמשות לתקשורת בין תאים ועל-ידי כך לחשוף את המנגנונים העומדים בבסיסם של תהליכים חשובים אלה, מסכמת ד"ר סורקין.