ברכות לאור לוסקי ולשחר גורן מבית הספר לכימיה על זכייתם במלגת הצטיינות לתלמידי תואר שלישי ע"ש עמנואל פלד

אור לוסקי הוא דוקטורנט בקבוצתו של פרופ' אמיר גולדבורט מהמחלקה לכימיה פיזיקלית, שחר גורן הוא דוקטורנט בקבוצותיהן של ד"ר רעיה סורקין מהמחלקה לכימיה פיזיקלית ושל ד"ר איילת לסמן מביה"ס להנדסה מכנית בפקולטה להנדסה

מחקרו של אור עוסק בפיתוח כלים ושיטות בתהודה מגנטית גרעינית (NMR) במצב מוצק על מנת לחקור אינטראקציות בין חלבונים קושרי חומצות גרעין לבין רנ"א ודנ"א ממקור ויראלי. במחקר משתמשים ב-NMR כדי לספק מידע מבני חשוב כמו מרחקים בין אטומים ודינמיקה של מבנים, ובכך לומדים את המערכות היסודיות של החיים עצמם ברמה של האטומים הבודדים.

מחקרו של שחר עוסק במיקרו-מכניקה של ג'לים סיביים כגון קולגן ופיברין, תוך שימוש במלקחיים אופטיים כדי לחקור את המכניקה של רשתות סיבים ביולוגיות בנוכחות תאים ותחת תנאי עמיסה חיצוניים, על מנת לעזור ולפענח את יחסי הגומלין שבין מכניקה של הג'לים לבין התנהגות התאים.

מלגת הצטיינות ע"ש פרופ' עמנואל פלד מחולקת זו השנה השלישית לתלמידי תואר שלישי מצטיינים בבה"ס לכימיה.