אנו מצטערים להודיע על פטירתו של פרופ' (אמריטוס) ישראל גולדברג

פרופ' ישראל גולדברג (אמריטוס) מביה"ס לכימיה

אנו מצטערים להודיע על פטירתו של פרופ' (אמריטוס) ישראל גולדברג

פרופ' (אמריטוס) ישראל גולדברג, מדען רב-פעלים ואיש יקר, היה ראש ביה"ס לכימיה בין השנים 1997-1993 ובוגר המחזור השני של בית הספר.

 

 

מתוך דברים שנשא פרופ' משה (שיקו) קול בטקס ההלוויה 19.2.2018:

 

ישראל השלים את לימודי התואר הראשון (1968) השני (1970) והשלישי שלו (1974) בבית הספר לכימיה באוניברסיטת תל-אביב. מנחה תאריו המתקדמים הוא פרופסור אורי שמואלי, ייבדל לחיים ארוכים.

 

לאחר תקופה קצרה כעמית מחקר באוניברסיטת UCLA בקליפורניה, בה היה ישראל בין הראשונים שעבדו על אתרים טבעתיים – נושא מחקר שהוליד את הכימיה הסופראמולקולרית, הוא חזר לאוניברסיטת ת״א בשנת 1975, והתקדם במעלה הסולם האקדמי עד פרופ׳ מן המניין בשנת 1991.

 

מאז 2009 החזיק את הקתדרה לחומרים מתקדמים. הוא בילה שתי תקופות נוספות ב-UCLA ושיתף פעולה עם דונלד קראם, חתן פרס נובל לכימיה ומחלוצי הכימיה הסופראמולקולרית. בשנים 1997-1993 שימש כראש בית הספר לכימיה.

 

משנת 2013 עד לפטירתו ב-18.2.2018 היה פרופ׳ אמריטוס בבית הספר לכימיה באוניברסיטת תל-אביב.

 

פעילותו המחקרית של ישראל באוניברסיטת תל-אביב היתה דו-ראשית:

  1. המחקר העצמאי שלו עסק בכימיה סופראמולקולרית במצב המוצק, וכלל פיתוח של שריגים אורגנו-מתכתיים, פולימרים קואורדינטיביים, וחומרים פורוזיביים היכולים לשמש לספיחת גזים וכזרזים. ישראל היה בין החלוצים בתחום הכימיה הסופראמולקולרית במצב המוצק, תחום שהפך לפופולרי מאד בשנים האחרונות עם היבטים בתחום האנרגיה והסביבה.

  2. התמחותו בקריסטלוגרפיה של מולקולות קטנות הוליכה אותו לשיתופי פעולה עם מספר קבוצות מחקר באוניברסיטת תל-אביב (ארקדי ויגלוק ומשה קול) ובאוניברסיטאות אחרות (זאב גרוס מהטכניון, גבי למקוף מאוניברסיטת בן-גוריון). תרומתו של ישראל למחקר שלי הייתה מכרעת: הוא מופיע כמחבר על מרבית המאמרים אותם פרסמתי, והדרכנו יחדיו תלמיד לדוקטוראט – סטניסלב גרויסמן שהינו כיום פרופסור בעצמו בארה״ב (Wayne State University) ועושה שימוש רב בכלי המחקר אותם למד מישראל.

 

קבוצת המחקר של ישראל היתה תמיד קטנה אך מאד יעילה ויצירתית, וישראל הוא אחד המדענים הפוריים והמצוטטים ביותר בתולדות בית הספר לכימיה. הוא היה מדען יצירתי, חרוץ וביקורתי. בפעילותו המחלקתית התבלט ישראל כאיש סגל הגון מאד ונטול פניות, ענייני, וקשוח אשר איננו חושש להביע את דעתו.

 

קשיחות זו איפיינה גם את ההתייחסות למחלתו. למרות שהיה חולה בסרטן זה מספר שנים, הוא לא סיפר על כך לאיש מאנשי בית הספר, ואף בשבועות האחרונים כאשר היה ברור שהתקווה נגוזה, הוא לא חלק את מצבו עם איש.

 

פעילותו ואופיו של ישראל הם מופת לכולנו. יהי זיכרו ברוך.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>