ביה"ס לסביבה ולמדעי כדור הארץ - מהלך הלימודים לתואר "בוגר אוניברסיטה" - .BS.c בחוג לגאופיזיקה

עודכן: 08.07.2021

מטרת הלימודים

תוכנית הלימודים בחוג  לגאופיזיקה מיועדת להקנות לתלמידים הבנה וידע בסיסי בתחומים שונים הקשורים במערכת כדור הארץ, החל מכדור הארץ המוצק, דרך מעטפת המים והאויר שלו – אוקיינוס ואטמוספירה – ועד הסביבה החללית בה כדור הארץ נמצא – מערכת השמש. הלימודים כוללים קורסים מורחבים משלושה התחומים הבאים:

גאופיזיקה עוסקת במבנה כדור הארץ, הרכבו ותכונותיו הפיזיקליות, כוללת חקר האוקיאנוסים, רעידות אדמה, הרי געש, שדה הגרביטציה, השדה המגנטי, איכות הסביבה,  זיהום מי ים ומי תהום וסכנות טבע.

מדעי האטמוספירה עוסקים בתופעות הדינאמיות, פיזיקליות, והכימיות המשפיעות על הטמפרטורה, לחץ, משקעים והרכב האויר. זה כולל מערכות מזג אויר וחזויין (מטאורולוגיה), עננים, גשם, ברקים ורעמים, תופעות זיהום אויר כולל גשם חומצי, סופות אבק, החור באוזון, אקלים כדור הארץ ואפקט החממה.

מדעים פלנטריים עוסקים בחקר סביבתו של כדור הארץ המכילה את השמש, כוכבי הלכת וירחיהם, אסטרואידים, מטאוריטים וכוכבי שביט והתווך הבין-פלנטרי בו נעים לווינים וחלליות מחקר.

מסלולי לימודים:

להלן מסלולי הלימוד בחוג לגיאופיזיקה:

1. תוכנית חד-חוגית מדעי כדור הארץ

2. תוכנית לימודים חד-חוגית מחקרית במדעי כדור הארץ למצטיינים

3. תוכנית דו-חוגית במדעי כדור הארץ ובמתמטיקה

4.  תוכנית דו-חוגית במדעי כדור הארץ ובפיזיקה

5. תוכנית דו-חוגית במדעי כדור הארץ ובכימיה

6. תוכנית דו-חוגית  במדעי כדור הארץ ובמדעי המחשב

7. תוכנית לימודים לתואר כפול בהנדסה מכנית ובמדעי כדור הארץ, עם הדגש בלימודי סביבה

8. תוכנית דו-חוגית, כשהחוג השני הוא החוג לגאוגרפיה וסביבת האדם / פקולטה אחרת