גאוגרפיה כהקבץ או כחטיבת השלמה

עודכן: 16.08.2020

(שעות לימוד 16 ש"ס או 20 ש"ס לבחירת התלמיד)

(לחוגים בפקולטה למדעי החברה ובתוכנית הרב-תחומית בפקולטה למדעי הרוח).

החוג לגאוגרפיה וסביבת האדם מציע תוכנית לימודים כהקבץ או כחטיבת השלמה בהיקף של 16 ש"ס או 20 ש"ס.

תוכנית זו מיועדת עבור תלמידי תואר ראשון מחוגים אחרים בפקולטה למדעי החברה או בפקולטה למדעי הרוח (התוכנית הרב-תחומית). חוגים אלו מציעים לתלמידים חטיבה או הקבץ של קורסים בתחום גאוגרפיה וסביבת האדם.

להלן מפורטות שתי אפשרויות למידה (הקבץ או חטיבה). שיעורי הבחירה וסמינריון אינטגרטיבי ישתייכו לאותם התחומים בהם שמע התלמיד את המבואות. רשימת הקורסים מפורטת בתוכנית החד-חוגית בגאוגרפיה וסביבת האדם.

אפשרות א': (16 ש"ס)

שני מבואות (בהיקף 4 ש"ס כל מבוא, מתוכנית שנה א')* - 8 ש"ס

ארבעה שיעורי מיומנויות (בחירה) מתחומי המבואות (לאחר סיומם) - 8 ש"ס

סה"כ - 16 ש"ס

אפשרות ב': (20 ש"ס)

שני מבואות (בהיקף 4 ש"ס כל מבוא, מתוכנית שנה א')* - 8 ש"ס

שלושה שיעורי מיומנויות (בחירה) מתחומי המבואות (לאחר סיומם) - 6 ש"ס

מיומנויות במחקר וכתיבה מדעית - 2 ש"ס

סמינריון אינטגרטיבי (בתחומי המבואות שנלמדו ולאחר סיום קורס מיומנויות במחקר וכתיבה מדעית) - 4 ש"ס

סה"כ - 20 ש"ס

*קורסי מבוא לגאואינפורמטיקה א' (2 ש"ס) ומבוא לגאואינפורמטיקה ב' (3 ש"ס) נחשבים למבוא אחד בהיקף 5 ש"ס (לא ניתן לקחת חלק א' או חלק ב' בלבד). בתוכנית הרב תחומית המבוא ישוקלל כ-4 ש"ס.