ביה"ס למדעי המתמטיקה - מהלך הלימודים לתואר "בוגר אוניברסיטה"

עודכן: 14.08.2019

תוכנית הלימודים

תוכנית הלימודים מורכבת מקורסי חובה ומקורסי בחירה שייבחרו ע"י התלמיד. ניתן לכלול קורס בתוכנית הלימודים רק אם התלמיד עמד בדרישות הקדם לאותו קורס. עמידה בדרישות הקדם פירושה לימוד ומעבר הבחינות בקורסים הנדרשים בציון 60 ומעלה.

שעות סמסטריאליות

שעה סמסטריאלית (ש"ס) היא שעת לימוד שאורכה 50 דקות הניתנת פעם בשבוע במשך סמסטר שלם. חישוב השעות בקורסים מתכניות הלימודים בחוגים אחרים יהיה לפי תקנות אותם חוגים (קורס לימוד אנגלית אינו נמנה במניין השעות לתואר).

קורס באנגלית

בהתאם להחלטת רשויות האוניברסיטה החל משנת הלימודים תשע"ט תחול חובה על כל מסיים תואר ראשון לקחת במהלך לימודיו קורס אחד לפחות (לרבות סמינרים) הניתן באנגלית.

בחנים

בקורסים השונים יתקיימו לעיתים בחנים במהלך הסמסטר. מורה רשאי להתחשב בציון הבחנים עד 15% מהציון הסופי בקורס.

הגשת תרגילים

בקורס אשר נקבעה בו על ידי המרצה חובת הגשת תרגילי בית, המרצה רשאי למנוע מתלמיד אשר לא ימלא אחר דרישה זו מלהשתתף בבחינה בסוף הקורס. המרצה רשאי להתחשב בציוני התרגילים עד 10% מהציון הסופי בקורס.

שעות תרגיל

בקורסי השנה הראשונה, ובחלק מקורסי שנים ב' ו-ג', תתקיימנה שעות תרגיל. ההרשמה לשעות התרגיל היא חובה. בקורסים רבי משתתפים  יחולקו התלמידים למספר קבוצות תרגיל.

השתתפות בסמינר

תלמיד המשתתף בסמינר חייב להיות נוכח בכל מפגשי הסמינר ולהרצות בו. היקף הלימודים בכל סמינר של מתמטיקה שמושית ומתמטיקה עיונית הנו 4 ש"ס. היקף הלימודים בכל סמינר של סטטיסטיקה וחקר ביצועים הנו 2 ש"ס.

הרכבת תוכנית לימודים וייעוץ לתלמידים

הידיעון מפרט את קורסי החובה בכל שנה בכל אחת מהתכניות. בנוסף בידיעון מופיעה רשימה כללית של קורסי הבחירה.

יודגש כי לא כל קורסי הבחירה ינתנו בכל שנה ויש להתעדכן בהתאם לקורסים המתפרסמים במערכת השעות.

לרשות התלמידים עומדים יועצים אשר ידריכו אותם בהרכבת תכניות לימודים. שמות היועצים, חדריהם ושעות הקבלה שלהם מפורסמים באתר ביה"ס למתמטיקה.

תלמיד לא יוכל להירשם לקורסים בעלי תכנים שיש ביניהם חפיפה וניתנים בחוגים שונים (לדוגמא, הקורס לוגיקה, אשר ניתן בביה"ס למדעי המתמטיקה ובביה"ס למדעי המחשב).  בכל מקרה של אי בהירות, יפנה התלמיד לוועדת ההוראה לפני הרישום לקורס.

להלן תוכניות הלימודים לתואר "בוגר אוניברסיטה" הקיימות בבית הספר למדעי המתמטיקה:

1. תוכניות חד-חוגיות:

1. מתמטיקה במגמות הבאות:

• מתמטיקה שימושית

• מתמטיקה עיונית

• מדעי המחשב

• חקר ביצועים

• סטטיסטיקה

• מתמטיקה עם חטיבה במדעי הרוח

2. סטטיסטיקה וחקר ביצועים במגמות הבאות:

• סטטיסטיקה וחקר ביצועים

• סטטיטיקה וחקר ביצועים במגמת מדעי המידע - תלמידים מצטיינים בתוכנית חד חוגית בסטטיסטיקה וחקר ביצועים, יוכלו להצטרף ללימודים במגמת מדעי המידע החל משנה ב'.

• סטטיסטיקה וחקר ביצועים עם חטיבה במדעי המוח

2. תוכניות דו-חוגיות:

1. תוכניות דו-חוגיות במסגרת בית הספר למדעי המתמטיקה:

• מתמטיקה שימושית וסטטיסטיקה להיי-טק

• מתמטיקה וסטטיסטיקה וחקר ביצועים

2. תוכניות דו-חוגיות במסגרת הפקולטה למדעים מדוייקים:

• מתמטיקה ומדעי המחשב

• סטטיסטיקה וחקר ביצועים ומדעי המחשב

• מתמטיקה וכימיה

• מתמטיקה ומדעי כדור הארץ

• מסלול משולב מתמטיקה - פיזיקה

3. תוכניות דו-חוגיות עם חוג נוסף מפקולטה אחרת: