גאווה ישראלית: מדליות כסף וארד באולימפיאדת מדעי המחשב

האולימפיאדה למדעי המחשב היא אחת מארבע האולימפיאדיות המדעיות לנוער שישראל משתתפת בהן, מתוכן אוניברסיטת תל אביב מאמנת את נבחרות המתמטיקה ומדעי המחשב

מדליות כסף וארד באולימפיאדת מדעי המחשב

באולימפיאדה הבינלאומית למדעי המחשב, לתלמידים עד גיל 20, שנערכה בעיר קאזאן שברוסיה, זכתה הנבחרת הישראלית בשתי מדליות – כסף וארד. באולימפיאדה השתתפו נציגים מ-81 מדינות. במשלחת הישראלית היו חברים ארבעה תלמידים: תומר אדר מקריית חינוך רופין בעמק חפר, שזכה במדליית כסף; לירן מרקין מתיכון ויצ"ו נהלל, שזכה במדליית ארד; נועם תא שמע מתיכון עירוני ד' בתל אביב; ורון סולן מתיכון הראשונים בהרצליה. מאמן הנבחרת הוא ד"ר דוד גינת מהחוג להוראת המדעים באוניברסיטת תל אביב.

האולימפיאדה למדעי המחשב היא אחת מארבע האולימפיאדיות המדעיות לנוער שישראל משתתפת בהן. הטכניון לקח על עצמו לאמן את נבחרת ישראל בפיזיקה ובכימיה, ואילו אוניברסיטת תל אביב מאמנת את נבחרות המתמטיקה ומדעי המחשב.

"המאמנים שלנו הם בין השאר סטודנטים לתארים מתקדמים מבית הספר למדעי המחשב של אוניברסיטת תל אביב, וגם חלק ממפגשי האימונים שלנו נערכים בקמפוס בתל אביב", אומר המאמן, ד"ר דוד גינת. "למעשה, חלק מהמאמנים היו פעם בנבחרת כבני נוער, ואחד מהם אפילו זכה במדליית זהב".

נוסחה להצלחה

ד"ר גינת מאמן את נבחרת מדעי המחשב משנת 1997. "חשוב לי לתת אתגר לתלמידים, להפעיל אותם," הוא אומר, "מדובר באולימפיאדה יצירתית ומקורית, שמצריכה גם כישרון תכנות וגם ראייה מתמטית, ובמקרים רבים גם אנחנו, המאמנים, לומדים מהתלמידים. ברור שזה נחמד כשיש הישגים, אבל עצם ההשתתפות היא מקור הסיפוק כאן. המפעל שלנו מאתגר אלפי תלמידים מדי שנה, גם את אלה שלא מגיעים בסופו של דבר לנבחרת".

בשלב הראשון, הצוות של ד"ר גינת מחלק מטלות, גם בבתי הספר וגם דרך האינטרנט. את המטלות הללו מבצעים כ-3,000 בני נוער מרחבי הארץ, מתוכם בוחר הצוות את 300 התלמידים הטובים ביותר, ומזמין אותם לתחרות ארצית שנערכת באוניברסיטת תל אביב. בסוף התחרות נבחרים 30 מתוך ה-300, שבמהלך האימונים מצטמצמים לארבעת הנציגים שמייצגים את ישראל באולימפיאדה.

גם שר החינוך נפתלי בנט בירך את חברי המשלחת: "תלמידי ישראל מגיעים פעם אחר פעם להישגים בינלאומיים, שמביאים כבוד וגאווה גדולה למדינת ישראל בתחרויות המדעים. להצליח ולזכות בהישגים בדבר שהוא גם התחביב של התלמיד, זאת הנוסחה להצלחה".